این خبر را دکتر محمدحسین موسی زاده مدیر کل فناوری دانشگاه جامع علمی و کاربردی کشور در جلسه ای که روز چهارشنبه 31 فروردین با هیات مدیره و مدیرعامل تعاونی نخودپزان در دفتر این تعاونی در ممقان برگزار شده بود اعلام کردند و گفت با توجه به پتانسیل که شغل نخودپزی در کشورمان دارد ایجاد خوشه فن آوری کاملا بومی نخودچی در کشورمان لازم و ضروری به نظر می رسد.
حامد موجی مدیرعامل تعاونی نخودپزان ممقان نیز با مختص خواندن شغل نخودپزی به شهر ممقان گفت: این شغل 150 سال پیش توسط ترک ها در ترکیه ابداع شد و حدود 60 سال پیش توسط فردی بنام بادامچی وارد ممقان شد. وی افزود ممقان با تولید سالانه بیش از 230 هزار تن نخودچی بزرگترین تولید کننده نخودچی در جهان است که حدود 70 درصد نخودچی جهان را تامین می کند. وی ممقان را تنها شهر نخودپزی ایران اعلام کرد و افزود: در کل دنیا تنها دو شهر نخودپزی وجود دارد که در ایران مختص شهر ممقان و در کشور ترکیه شهرستان چروم می باشد که تولید ممقان 10 برابر شهرستان چروم می باشد. موجی افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی و سیاسی چروم ، نخودچی ترکیه شناخته شده تر در جهان است و اما نخودچی ما حتی در ایران ناشناس مانده است.