خوشه فن آوری نخودچی ممقان ایجاد می شود.

بازدید: 2904

این خبر را دکتر محمدحسین موسی زاده مدیر کل فناوری دانشگاه جامع علمی و کاربردی کشور در جلسه ای که روز چهارشنبه 31 فروردین با هیات مدیره و مدیرعامل تعاونی نخودپزان در دفتر این تعاونی در ممقان برگزار شده بود اعلام کردند و گفت با توجه به پتانسیل که شغل نخودپزی در کشورمان دارد ایجاد خوشه فن آوری کاملا بومی نخودچی در کشورمان لازم و ضروری به نظر می رسد.

حامد موجی مدیرعامل تعاونی نخودپزان ممقان نیز با مختص خواندن شغل نخودپزی به شهر ممقان گفت: این شغل 150 سال پیش توسط ترک ها در ترکیه ابداع شد و حدود 60 سال پیش توسط فردی بنام بادامچی وارد ممقان شد. وی افزود ممقان با تولید سالانه بیش از 230 هزار تن نخودچی بزرگترین تولید کننده نخودچی در جهان است که حدود 70 درصد نخودچی جهان را تامین می کند. وی ممقان را تنها شهر نخودپزی ایران اعلام کرد و افزود: در کل دنیا تنها دو شهر نخودپزی وجود دارد که در ایران مختص شهر ممقان و در کشور ترکیه شهرستان چروم می باشد که تولید ممقان 10 برابر شهرستان چروم می باشد. موجی افزود: با توجه به موقعیت جغرافیایی و سیاسی چروم  ، نخودچی ترکیه شناخته شده تر در جهان است و اما نخودچی ما حتی در ایران ناشناس مانده است.

دکتر موسی زاده با مهم خواندن این صنعت برای کشورمان گفت: برای دوام و پیشرفت شغل نخودپزی بایستی علوم تولید این صنعت به رشته تحریر در آید و ما حاضریم در صورت داشتن اطلاعات مکتوب رشته ای بنام نخودپزی به رشته های علمی کاربردی کشور اضافه کنیم. وی همچنین یکی از راه های شناساندن و علمی کردن این شغل را برگزاری سمینار و جشنواره های مختلف اعلام کرد و افزود: بنده حاضرم بعنوان مدیر فن آوری این دانشگاه در کشور کلیه سالن های اجتماعات در کل کشور با کلیه امکانات ، رایگان در اختیار این سمینار قرار دهم و خودم بعنوان سخنران در این سمینار حضور یایم. وی همچنین اعلام آمادگی کرد تا برای برگزاری سمینار و جشنواره نخودچی مکاتبات لازم جهت تبلیغات در کل دانشگاه های علمی کاربردی کشور انجام دهد. وی از معاون دانشگاه علمی کابرردی استان خواست تا اقدامات لازم جه ایجاد خوشه ( دانش بنیان) نخودچی ممقان و نیز برگزاری سمینار در تهران برای آذر ماه برنامه ریزی ها و هماهنگی های لازم صورت گیرد

وی مشاغلی چون نخودپزی را جزو مشاغل مهم اعلام کرد و گفت سمیناری که بنام نخودچی ممقان در هر جای کشوربرگزار شود جزو سمینارهای 100 درصد بومی کشور خواهد بود.

حاج حسن آخوندی عضو هیات مدیره و مدیر پروژه شهر آجیل و خشکبار ممقان نیز با ابراز خرسندی از ایجاد این خوشه گفت: که چیزی شبیه این خوشه با هماهنگی دانشگاه تبریز ، سازمان جهاد کشاورزی استان و تعاونی نخودپزان صورت گرفته و پایاننامه 4 دانشجوی دکترا دانشگاه تبریز به این شغل اختصاص یافته است. وی آمادگی تعاونی را جهت همکاری برای برگزاری سمینار نخودچی ممقان و ایجاد خوشه نخودچی ممقان اعلام کرد.